Selma van der Heiden

Where focus grows, energy flows.

Where focus grows, energy flows.

"Selma levert een wezenlijke bijdrage aan meer positieve energie in organisaties."

Selma helpt mee aan het bouwen van succesculturen door cultuurworkshops van plan t/m uitvoering in organisaties aan te bieden. De energie dit aan organisaties toevoegt, door alle neuzen dezelfde kant op te richten zodat doelen kunnen worden behaald, is voor klanten de reden om voor Selma te kiezen.

Voor wie?

Selma richt zich op in NL gevestigde afdelingen en teams binnen zowel het MKB als grote corporates.

Why

Uit onderzoeken blijkt dat organisatieveranderingen, en daarmee de successen, van organisaties ten onder gaan door gebrek aan aandacht voor cultuurveranderingMet 45 jaar levenswijsheid en ruim 15 jaar HR-ervaring heb ik mijzelf bekwaamd in persoonlijk leiderschap en verdiept in zowel de lerende mens als de lerende organisatie. Bij alle organisaties waar ik werkte ontdekte ik een rode lijn: We leggen mensen veranderingen op, en nemen niet iedereen mee in die veranderingen, waardoor er veel weerstand ontstaat, de energie in de organisatie platslaat en organisatiedoelen niet worden behaald. De magie van veranderen zit hem in "de tussentijd'. Juist dan zouden organisaties de wijsheid van het collectief moeten benutten om tot betere gezamenlijke besluitvorming te komen. "Organizational culture eats strategy for breakfast, lunch & dinner so don't leave it unattended!" ~ Peter Drucker

Één van de programma's die Selma aanbiedt, zijn cultuur awareness workshops, van plan tot en met de uitvoering ervan, waarbij het hele systeem collectief inzicht  krijgt, en individuen per team worden meegenomen in cultuurverschuiving. Deze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en het positieve effect ervan is inmiddels ook gebleken in de praktijk. Selma richt zich op in NL gevestigde afdelingen en teams binnen zowel het MKB als grote corporates.

Mijn persoonlijke kracht metafoor is de olifantIk kom haar vaak onverwachts tegen om ratio, gevoel en pad te helpen duiden. Wanneer we zaken willen veranderen, moeten wij niet alleen het pad laten zien, maar óók een beroep doen op de olifant en de berijder. De berijder geeft je de planning en de richting. De olifant geeft je de energie! De essentie van mijn werk is; hoe krijg je een olifant in ontwikkeling en beweging?! Met andere woorden; hoe krijg je positieve dynamiek en beweging? Nou, vanuit intrinsieke motivatie dus. En als je daar niet op aan wilt haken, kun je altijd nog eerlijk een andere keuze maken toch? Ik geloof dat ieder altijd regie en perspectief heeft, ik help graag verhelderen.

Projectervaring:

Continue verbeterteams - Kaizen - Herstructurering – Teamontwikkeling – Performance Management Cyclus - Learning & Development – Feedback – Verzuim- & Conflicthantering - Coaching

Meer informatie: https://www.linkedin.com/in/selmavanderheiden/

Ik werk graag met en voor klanten die

  • Een gevoel van zinvolle en betekenisvolle verbinding en energie ook een voorwaarde voor samenwerken vinden, waarbij vertrouwen in, en aandacht voor, zorgvuldige processen voorop staat. 
  • Het lef en de zin hebben om oprecht de dialoog met zichzelf en anderen aan te gaan over congruentie en ook een veilige setting willen helpen creëren voor deze dialogen. 
  • Tijd en energie willen investeren in persoonlijke groei en ontwikkeling en wel actiegericht, niet enkel blijven dromen en verlangen, maar ook in beweging en (co)creatie. Afspraak is afspraak, zeker met jezelf, maar dan ook naar anderen. 

Kennismaken met een kop koffie of thee? +31(0)6 52 321 455 or selma@selmavanderheiden.nl

Coaching

Ik geloof in congruentie en persoonlijk leiderschap in het verkrijgen van beweging en perspectief. Met persoonlijk leiderschap neem je controle en verantwoordelijkheid over je eigen handelen en de tegenslagen die op je pad komen. Hiermee creëer je je eigen leven in plaats van geleefd te worden door de omstandigheden. Het maken van eigen keuzes is van essentieel belang bij persoonlijk leiderschap.

Organisatie advies

Ik breng energie door middel van het aanbieden van zelf ontwikkelde cultuur workshops. Daarmee bouwen organisaties succesculturen en behalen zij omdat de energie van teams gebundeld wordt een richting op een betere performance op hun organisatiedoelen.

  • Cultuurprogramma
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Opleidingsvraagstukken

Contact

Neem contact met mij op: +31(0)6 52 321 455 of selma@selmavanderheiden.nl